Německá rodinná firma Andreas Schmid Logistik si pronajme nové sklady v P3 Prague D6 (Stochov)

Rozmach e-commerce a rostoucí objemy zakázek přiměly logistickou společnost Andreas Schmid uvažovat o přestěhování do většího. Průmyslový developer P3 na míru pro ni postaví novou halu v P3 Prague D6 u středočeského Stochova, část budovy bude k pronájmu.

Německé firmy si park ve Stochově oblíbily. Logistická společnost Andreas Schmid dosud sdílí prostor ve stávající hale s výrobní firmou Müller Technik. V těsném sousedství této 10 000 m2 velké haly se započala výstavba nové haly k pronájmu o velikosti 17 000 m2 a světlou výškou 12 m z níž si společnost Andreas Schmid pronajme 6 500 m2. Dokončena bude na počátku jara příštího roku a bude aspirovat na certifikaci BREEAM Excellent.

Andreas Schmid Logistik bude z nové haly obsluhovat dva významné zákazníky z oblasti retailu a e-commerce. Pro mezinárodní řetězec parfumerií zajišťuje zásobování prodejen i distribuci pro e-shop. Jelikož parfémy a kosmetika z hlediska skladování podléhají speciálnímu režimu ADR, bude jim přizpůsobena část skladu s přísnějšími pravidly, lepší výměnou vzduchu, ohnivzdornými vraty a specifickou požární ochranou. Dalším velkým zákazníkem německé logistické firmy je internetový a katalogový prodejce, který nabízí vše od domácích potřeb, vybavení pro zahradu, módu až po zdravotnické potřeby. „S tím, jak roste obliba prodeje na dálku, rostou naši zákazníci a my s nimi. Rozhodli jsme se strategicky přesunout do větších prostor. Jsme rádi, že se nám naskytla možnost v P3 Prague D6 a že nám developer přizpůsobí halu našim potřebám,“ říká Jan Pavlík, Operational Director ve společnosti Andreas Schmid Logistik.

Logistická firma si v nové hale pronajme 6 500 m2 a zbývající část o velikosti 10 000 m2 je ještě k dispozici pro další nájemníky. „V blízkém okolí Prahy už o možnost nové výstavby nad 10 000 m2 prakticky nezavadíte. Park ve Stochově je dobře dostupný z Prahy, z Kladna, a hlavně z dálnice D6 do Karlových Varů, resp. na Norimberk. Nová hala je vhodná pro logistiku a zároveň se ještě dá upravit pro drobnou výrobu. Právě nyní je ta nejlepší chvíle přizpůsobit dispozice na míru,“ vzkazuje potenciálním zájemcům Aleš Zacha, Senior Leasing & Development Manager ve společnosti P3 Logistic Parks.

Další výstavbu na míru P3 aktuálně nabízí v parcích P3 Plzeň Myslinka, P3 Lovosice a P3 Ostrava Central.