Logicor zahajuje výstavbu skladů v Příšovicích

Společnost Logicor, přední vlastník, správce a developer evropských logistických nemovitostí, zahájila výstavbu svého prvního regionálního logistického parku v České republice.

Lokalita, která se nachází v blízkosti klíčových silničních komunikací spojujících Prahu a Liberec, byla brownfieldem a ve dvou fázích zde vzniknou dva moderní sklady o celkové rozloze 20 000 m2, včetně 1 800 m2 kancelářských prostor. Jedna z budov bude mít zázemí cross doku.

První fáze výstavby je v plném proudu, demolice, zemní práce a konstrukce sloupů jsou již dokončeny.

V rámci této přestavby přispěje společnost Logicor na nové cyklostezky, úpravy silnic a upravená veřejná prostranství. Tam, kde to bylo možné, byli využiti místní dodavatelé.

Budovy budou zaměřeny na vysoké standardy udržitelnosti, včetně certifikace BREEAM Very Good, energeticky úsporných technologií, jako jsou fotovoltaické panely, nové aleje stromů, další zeleně, cyklostezek. Pozemek se také nachází vedle železniční vlečky, která odbavuje nákladní dopravu.

Dokončení první etapy Logicoru Příšovice je plánováno na polovinu roku 2024.

„Naše první výstavba v České republice je v plném proudu a těší se velkému zájmu potenciálních zákazníků. Logicor Park Příšovice bude zahrnovat skvělé iniciativy v oblasti udržitelnosti a bude hrát klíčovou roli ve prospěch komunity prostřednictvím lepší občanské vybavenosti a potenciálního vytváření pracovních míst.

Objekt společnosti Logicor, který má být dokončen v prvním čtvrtletí roku 2024, obohatí již zavedenou průmyslovou oblast tím, že našim zákazníkům poskytne moderní a udržitelnou nemovitost. Nájemci budou těžit z jeho umístění v této vyhledávané oblasti podél dálnice D10 s přístupem k rušnému dopravnímu uzlu a stávající železniční vlečce,“ dodává Pavel Rufert, ředitel Logicor Czech Republic.