Hella buduje na Ostravsku vývojovou laboratoř. Pronajme si ji v CTP Parku Ostrava – Hrabová

Společnost Hella rozšiřuje na Ostravsku své výrobní kapacity a vývojové centrum o testovací laboratoř. Ta bude pronajímaná v CTParku Ostrava Hrabová, kde budou simulovány reálné podmínky provozu v průběhu životního cyklu výrobků Helly.

„Pro Ostravu jsme se rozhodli už při budování vývojového centra, kvůli silné tradici technického vzdělávání a nadaným lidem s vůlí k tranformaci regionu v inovační centrum. Nová laboratoř bude místnímu centru sloužit k testování výrobků, které pak z našich výrobních závodů míří do nejnovějších modelů automobilek v celé Evropě. Při hledání vhodného prostoru nás zajímala nejen lokalita, ale i schopnost majitele budovy splnit náročné požadavky na stavbu laboratoře a jeho obecný přístup k inovacím a udržitelnosti,“  uvedl Karel Bill, ředitel vývoje společnosti Hella.

„Moderní průmyslové prostory v nejvyšších standardech, které CTP staví a provozuje jsou variabilní a vhodné pro jakýkoli druh podnikání včetně zřízení tak sofistikových zařízení jakým je laboratoř Hella. V tomto případě jsme navíc museli zajistit úpravy a výstavbu vnitřního zařízení spolu s dodavateli v rekordním čase. Což se nám podařilo a první fázi projektu jsme předali k užívání. Druhou fázi plánujeme dokončit na přelomu roku. „Nad to hrál roli i náš environmentální přístup, kdy jsme díky uhlíkové neutralitě CTP mohli pomoci Hella na jejich vlastní cestě, kterou chtějí dosáhnout již v roce 2025,” ” říká Vojtěch Peřka, ze společnosti CTP.